Česká legislativa vyžaduje alespoň jedenkrát ročně provádět vnitřní audity HACCP, a to u všech typů potravinářských provozů. My takovéto audity provádíme. Náš vyškolený interní auditor, který je pověřen ředitelem či jednatelem společnosti, vám zajistí vnitřní audit. Jedná se o systematické a nezávislé ověřování systému kritických bodů. Za organizaci a zajištění tohoto interního auditu plně odpovídá vedoucí dané provozovny.
V čem audit spočívá?
- Zda bylo při kontrole výsledků systému kritických bodů správně identifikováno nebezpečí,
- zjišťuje, zda byly skutečně určeny všechny kritické body a meze,
- kontroluje a vyhodnocuje záznamy z měření v kritickém bodě,
- kontroluje záznamy o školení pracovníků,
- nechá auditora prohlédnou zařízení provozovny a přezkoušet obsluhu.
Auditor na závěr konstatuje, do jaké míry je systém funkční, jak odpovídá požadavkům platné legislativy a jak je účinný. Interní auditor pro vás pořídí protokol, který navrhuje doporučení pro zlepšení vašeho systému nebo poukáže na neshody a odchylky, které musíte ve své společnosti v následujícím období vyřešit, aby byl váš systém HACCP stále v souladu s legislativou ČR a EU.
Jaká je cena auditu?
Pro vnitřní audit se cena pohybuje od 4 000 Kč do 7 000 Kč bez DPH, a to v závislosti na velikosti provozovny. Audit probíhá od 1 do 4 hodin. Vnitřní audit HACCP zajišťujeme pro okresy Blansko, Brno, Břeclav, České Budějovice, Český Krumlov, Havlíčkův Brod, Hodonín, Hradec Králové, Chrudim, Jihlava, Jindřichův Hradec, Karviná, Kolín, Kroměříž, Kutná Hora, Mladá Boleslav, Náchod, Nový Jičín, Nymburk, Olomouc, Opava, Ostrava, Pardubice, Pelhřimov, Praha, Prostějov, Přerov, Příbram, Svitavy, Tábor, Třebíč, Uherské Hradiště, Ústí nad Orlicí, Vsetín, Vyškov, Zlín, Znojmo a Žďár nad Sázavou. Pro více informací o vnitřním auditu pro vaši společnost nás neváhejte kontaktovat.